Artikelen in categorie: utrecht

Trams, fietsen en de omvang van de stad

1 maart 2020 - Sneller vervoer zorgde dat mensen verder van hun werk konden wonen, en dat zorgde weer dat steden konden groeien. Maar Amsterdam begon al te groeien voordat de trams geëlektrificeerd werden en de fiets populair werd. Hoe zit dat?

Wie fietst er over de Dafne Schippersbrug

4 november 2018 - Als het goed is gaat maandag de Dafne Schippers fietsbrug in Utrecht weer open, na een korte onderhoudsbeurt. Ik heb een speciale vand met deze brug: hij opende op mijn eerste werkdag in Leidsche Rijn en sindsdien ligt hij op m’n favoriete route.

Dafne Schippersbrug: de Fietsersbond Routeplanner kent hem al, Google Maps nog niet

3 april 2017 - De routeplanner van de Fietsersbond gaf meteen een route over de vanochtend geopende Dafne Schippersbrug; Google Maps kende deze optie nog niet.

Zeeuws Meisje en de snorfietslobby

19 september 2016 -

Jammer! De Joep-fiets wordt niet meer gemaakt

18 september 2016 - Ik denk dat de Joep-fiets - en de damesversie Ari - in 2008 zijn ontstaan. De Utrechtse fietsenmaker Joep Salden ontwierp een sobere, functionele fiets, zonder overbodige accessoires. Als enige concessie zat er een fietsbel op. «Die heb je wel nodig want op deze fiets haal je iedereen in», zei Salden toen ik in 2009 mijn grijsgroene Joep kocht.

Artikelen 1-5 | Volgende