Artikelen in categorie: strava

Wind, zijwind en fietssnelheid

31 maart 2021 - Op internet vind je allerlei artikelen over het theoretische effect van wind op fietssnelheid (plus artikelen over windtunneltests, vaak betaald door bedrijven die aerodynamische fietsshirts verkopen). Maar wat merk je van de wind als je gewoon een rondje fietst? En wat is het effect van zijwind? Ik heb een verkennende analyse gemaakt van ongeveer 125 fietsritten rond de Ronde Hoep, een polder ten zuiden van Amsterdam.

Nekt Strava de Fietstelweek?

10 juni 2018 - Strava is een populaire app om fietsritten mee op te nemen. Het bedrijf probeert al een paar jaar om zijn gegevens aan lokale overheden te verkopen zodat die ze kunnen gebruiken bij hun fietsbeleid. NDW, een platform van overheden waaronder Amsterdam, heeft zes maanden aan Stravagegevens gekocht om eens uit te proberen wat je hiermee kan.

Meer ongelukken met wielrenners, maar dat ligt waarschijnlijk niet aan Strava

22 april 2014 - Het aantal wielrenners dat op de eerste hulp terechtkomt is verdubbeld sinds 2010, zo blijkt uit een vandaag verschenen onderzoek. Naast diverse andere mogelijke verklaringen gaan de auteurs ook in op de populariteit van Strava: