Artikelen in categorie: open data

De open data van de Kamer van Koophandel

6 augustus 2017 - Pijnlijk: Nederland is een van de minst transparante landen van Europa als het gaat om bedrijfsinformatie. In veel landen is het Handelsregister opengesteld als open data. Voorbeelden zijn Groot-Brittanië, Frankrijk, België, Roemenië, Bulgarije, Finland, Noorwegen en Denemarken (aldus Open State).

De afspraak tussen Amsterdam en Airbnb: een verkennende analyse met open data

27 juni 2017 - Airbnb ligt onder vuur. Het platform zou de leefbaarheid van Amsterdamse buurten aantasten en de woningprijzen opdrijven. Eind vorig jaar hebben Amsterdam en Airbnb een Memorandum of Understanding (MOU) getekend om misstanden aan te pakken. Volgens Airbnb is de afspraak nu al succesvol en moet de gemeente zich nu op andere platforms richten. Maar de gemeente wil een meldplicht invoeren voor vakantieverhuur, een plan waar Airbnb zich fel tegen verzet.

Zijn er genoeg stemlocaties

12 maart 2017 - Open State heeft de locaties van stembureaus verzameld en ze als open data beschikbaar gesteld. Daaruit blijkt dat er woensdag op een kleine negenduizend plekken gestemd kan worden.

Amsterdamse raadsleden stellen vooral vragen over stadsdeel Centrum

5 februari 2017 - Welke straten worden genoemd in de vragen die de Amsterdamse gemeenteraad stelt?

Rood licht voor fietsers

22 december 2016 - In 2006 kozen Amsterdammers het Frederiksplein als de plek met het meest irritante verkeerslicht. Nu, tien jaar later, bieden de cijfers van de Fietstelweek een unieke kans om in kaart te brengen hoeveel tijd fietsers kwijt zijn bij stoplichten.