Artikelen in categorie: maps

Wielerrondes in Amsterdam

26 september 2022 - Door corona heeft het stilgelegen, maar inmiddels worden er weer wielerrondes gereden in een aantal Amsterdamse buurten. De evenementen grijpen terug op een oude traditie: rond 1950 hadden veel buurten hun eigen ronde.

Holleweg

8 september 2019 - Tijdens fietstochten, vooral in heuvelachtig gebied, kan je zomaar op een Holleweg terechtkomen. Als je alle wegen die Holleweg heten in kaart brengt, krijg je dan een soort hoogtekaart van Nederland?

Scootervrije fietspaden in Amsterdam

2 september 2018 - Begin volgend jaar worden de meeste fietspaden in Amsterdam scootervrij en moeten snorfietsen op de rijbaan rijden. Hierdoor wordt het fietspad veiliger voor fietsers. Het zorgt ook voor schonere lucht op het fietspad.

Werkt toerismespreiding? Een analyse van Lonely Planetkaarten

5 augustus 2018 - Amsterdam probeert al meer dan vijftien jaar om toeristen naar de stadsdelen buiten het centrum te lokken. De gemeente maakt zich zorgen dat de binnenstad niet veel meer toerisme aankan.

Circulaire Metro- en Tramkaart van Amsterdam

20 juli 2018 - Dit weekend wordt de Noord-Zuidlijn geopend. Om dat te vieren, krijgen kopers van Straatkrant Z! een gratis exemplaar van de mooie circulaire Metro- en Tramkaart van Eric Hammink.