Artikelen in categorie: garmin

Wind, zijwind en fietssnelheid

31 maart 2021 - Op internet vind je allerlei artikelen over het theoretische effect van wind op fietssnelheid (plus artikelen over windtunneltests, vaak betaald door bedrijven die aerodynamische fietsshirts verkopen). Maar wat merk je van de wind als je gewoon een rondje fietst? En wat is het effect van zijwind? Ik heb een verkennende analyse gemaakt van ongeveer 125 fietsritten rond de Ronde Hoep, een polder ten zuiden van Amsterdam.

Hoe exporteer je fietsknooppunten naar je Garmin

13 maart 2016 - Fietsknooppunten zijn handig. Je kijkt van te voren langs welke knooppunten je wilt fietsen, schrijft de nummers op een briefje en dat plak je met doorzichtige tape op de bovenbuis van je frame. Maar soms missen er bordjes en raak je de weg kwijt. In het ergste geval raak je hopeloos verstrikt in een troosteloze buitenwijk van Almere.

Hoe zet je OpenStreetMap op je Garmin

31 juli 2012 - De oorspronkelijke versie van dit artikel (die hieronder nog altijd te vinden is) beschreef hoe je OpenStreetMap-kaarten op je computer installeert en vervolgens kopieert naar je Garmin. Maar als je je routes maakt op de routeplanner van de Fietsersbond of op andere sites zoals Route (Falk) of Strava, dan is het eigenlijk niet meer nodig om de kaart op je computer te installeren. Je kan dan een kaart van OpenFietsMap rechtstreeks op je Garmin zetten en dat is een stuk simpeler: