Artikelen in categorie: d3js

Hoe maak je de inkomenskloof transparant

8 augustus 2015 - Bedrijven met een Amerikaanse beursnotering moeten vanaf 2017 rapporteren hoeveel hun CEO verdient in vergelijking met een doorsnee werknemer van het bedrijf. Dat heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen woensdag besloten.

Bubbels van ongelijkheid in Amsterdam

14 juni 2015 - Amsterdam bruist, schreef columnist Kees Kraaijeveld onlangs in Vrij Nederland (via), maar het is een ‘harde meritocratische mannenwereld’ en ‘het bruisende leven blaast bubbels van ongelijkheid’. De middenklasse krimpt, terwijl het aandeel grootverdieners groeit. «De grote vragen zijn hierbij: willen we dit? En, zo nee, wat doen we er dan aan?»

Amsterdammers houden van historische grachtenpanden, maar niet van jaren-50 architectuur

17 februari 2015 - O+S, het onderzoeksbureau van de gemeente Amsterdam, heeft een Excelbestand online gezet met een enorme hoeveelheid gegevens over Amsterdamse buurten. Bijvoorbeeld hoe mooi buurtbewoners de huizen in hun buurt vinden. De gemiddelde scores zijn te zien op de kaart hieronder.

Nieuwe verhoudingen in de Amsterdamse politiek?

8 februari 2015 - Afgelopen najaar discussieerden Amsterdamse politici op Twitter over de vraag of de verhoudingen tussen coalitie en oppositie veranderd zijn sinds de verkiezing van maart 2014, die resulteerde in een nieuwe coalitie.

Krijgt de PvdA wel genoeg zetels in de Eerste Kamer

16 januari 2015 - Dit weekend stelt het PvdA-congres de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer vast. De partij doet het niet zo goed in de peilingen, maar er is nog een probleem. De grafieken hieronder illustreren dat.

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende