Artikelen in categorie: d3js

De Amsterdamse fietser gevisualiseerd

6 april 2019 - Spindiagram, vlakdiagram of radial lollipop chart: wat is de beste manier om in kaart te brengen hoeveel fietsers en automobilisten Amsterdam in- en uitrijden? Die vraag deed zich voor toen een mooie dataset beschikbaar kwam bij de voorbereiding van het boek Fietsstad.

Haltergrafiek

25 oktober 2015 - Nieuwe term geleerd: dumbbell plot ofwel haltergrafiek. Een korte uitleg met voorbeelden is hier te vinden. Zonder de naam te weten had ik er zelf ook al eens een gemaakt, zie hieronder (hoort bij dit artikel).

Vierde plaats in de NPO app-competitie

28 september 2015 -

Startup ratio

19 september 2015 - Wethouder Kasja Ollongren wil hoogopgeleide vluchtelingen naar Amsterdam lokken om het startup-klimaat in de stad te versterken. Het plan leidde tot enige ophef, maar voor degenen die de wethouder op Twitter volgen kan de link met startups ook weer niet helemaal als een verassing zijn gekomen. Ze twittert regelmatig over dit onderwerp; momenteel gaat één op de drie tweets van haar over startups.

Minder aandacht voor stadsdeelpolitiek?

23 augustus 2015 - De stadsdelen met hun gekozen deelraden hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de Amsterdamse politiek, maar sinds de verkiezingen van 19 maart 2014 is hun macht flink ingeperkt (ik hou het even simpel, zie details). Je kan je afvragen wat voor zin de stadsdelen nog hebben als zij vooral het beleid van de gemeente moeten uitvoeren. En zouden mensen nog wel geïnteresseerd zijn in wat ze doen?

Artikelen 1-5 | Volgende