Artikelen in categorie: amsterdam

Meldingen en klachten over toeristische verhuur

2 februari 2020 - Vanaf 2017 is er een toename van het aantal meldingen en klachten over toeristische verhuur in Amsterdam. Dat blijkt uit gegevens die de gemeente heeft gepubliceerd na een wobverzoek van de Woonbootvereniging Amsterdam.

Hoe fietsers Amsterdam beoordelen

18 januari 2020 - Met het project Ping if you care heeft de gemeente Amsterdam ongeveer 30 duizend meldingen van fietsers verzameld: bijvoorbeeld waar je lang op rood moet wachten en waar je juist lekker door kan fietsen. Voor de Fietsersbond mocht ik de gegevens analyseren.

De Amsterdamse fietser gevisualiseerd

6 april 2019 - Spindiagram, vlakdiagram of radial lollipop chart: wat is de beste manier om in kaart te brengen hoeveel fietsers en automobilisten Amsterdam in- en uitrijden? Die vraag deed zich voor toen een mooie dataset beschikbaar kwam bij de voorbereiding van het boek Fietsstad.

Na de kiezersopstand: Samenwerking in de Amsterdamse gemeenteraad

7 oktober 2018 - De gemeenteraadsverkiezing van 21 maart 2018 draaide uit op een kiezersopstand. Vier nieuwe partijen werden in de raad gekozen, vooral dankzij kiezers in de minder rijke buurten aan de rand van de stad. Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder. Hoe verloopt de samenwerking tussen de gevestigde en de nieuwe partijen?

Druk bij de inspraakmicrofoon

30 september 2018 - Nu de stadsdelen bijna niets meer te zeggen hebben, komen er steeds meer insprekers naar de centrale stad. Is de spreektijd van insprekers inderdaad toegenomen?