Artikelen in categorie: amsterdam

Vertrouwen in plaats van algoritmes

16 september 2018 - Verschillende gemeenten gebruiken algoritmes bij de opsporing van bijstandsfraude. Amsterdam doet hier niet aan mee: «Het college vindt het van groot belang dat gebruik van datamining en algoritmes geen negatieve invloed heeft op de privacy van de bijstandsgerechtigde en diens rechtsbescherming».

Scootervrije fietspaden in Amsterdam

2 september 2018 - Begin volgend jaar worden de meeste fietspaden in Amsterdam scootervrij en moeten snorfietsen op de rijbaan rijden. Hierdoor wordt het fietspad veiliger voor fietsers. Het zorgt ook voor schonere lucht op het fietspad.

Werkt toerismespreiding? Een analyse van Lonely Planetkaarten

5 augustus 2018 - Amsterdam probeert al meer dan vijftien jaar om toeristen naar de stadsdelen buiten het centrum te lokken. De gemeente maakt zich zorgen dat de binnenstad niet veel meer toerisme aankan.

Circulaire Metro- en Tramkaart van Amsterdam

20 juli 2018 - Dit weekend wordt de Noord-Zuidlijn geopend. Om dat te vieren, krijgen kopers van Straatkrant Z! een gratis exemplaar van de mooie circulaire Metro- en Tramkaart van Eric Hammink.

Gentrificatie in kaart gebracht

17 juni 2018 - De kaartmakers van de gemeente Amsterdam hebben een kaart gemaakt waarop je de Buurtstraatquote (BSQ) ziet. De BSQ speelt een centrale rol bij de hervorming van de erfpacht, waarmee het sociale grondbeleid van de gemeente wordt uitgehold - maar daar gaat dit artikel niet over. Voor nu ben ik geïnteresseerd in de BSQ als graadmeter voor grondwaarden.