Artikelen in categorie: amsterdam

De Amsterdamse fietser gevisualiseerd

Spindiagram, vlakdiagram of radial lollipop chart: wat is de beste manier om in kaart te brengen hoeveel fietsers en automobilisten Amsterdam in- en uitrijden? Die vraag deed zich voor toen een mooie dataset beschikbaar kwam bij de voorbereiding van het boek Fietsstad.

Hoe vind je die open data

De website waar Amsterdam open data aanbiedt (data.amsterdam.nl) wordt niet zo goed bijgehouden, meldt Nico van Gog op Twitter. Terwijl Amsterdam in zijn coalitieakkoord juist onderstreept hoe belangrijk open en toegankelijke gegevens zijn.

Airbnb-vrije wijken

Afgelopen week heeft Sofyan Mbarki (PvdA) een motie ingediend om vakantieverhuur te verbieden in Amsterdamse wijken als de Haarlemmerbuurt, de Kinkerbuurt en de Wallen. Een concentratie van vakantieverhuur zorgt voor stijgende huizenprijzen, afnemende sociale cohesie, toenemende druk op de woningmarkt en ongelijkheid, aldus Mbarki. De motie krijgt steun van een ruime meerderheid van de raad.

Na de kiezersopstand: Samenwerking in de Amsterdamse gemeenteraad

De gemeenteraadsverkiezing van 21 maart 2018 draaide uit op een kiezersopstand. Vier nieuwe partijen werden in de raad gekozen, vooral dankzij kiezers in de minder rijke buurten aan de rand van de stad. Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder. Hoe verloopt de samenwerking tussen de gevestigde en de nieuwe partijen?

Druk bij de inspraakmicrofoon

Nu de stadsdelen bijna niets meer te zeggen hebben, komen er steeds meer insprekers naar de centrale stad. Is de spreektijd van insprekers inderdaad toegenomen?

Artikelen 1-5 | Volgende