Vierde plaats in de NPO app-competitie

28 september 2015

Sinds enige tijd kan je via een API programmagegevens van de publieke omroep opvragen en er is een app-competitie georganiseerd om de mogelijkheden van de API te promoten. Een heuse app is wat hoog gegrepen, maar een web app mocht ook. Dus toen ik naar aanleiding van dit artikel nog eens op de competitie werd gewezen dacht ik: what the heck, ik stuur gewoon iets op.

Hier is de app te vinden. En dit is de omschrijving waarmee ik hem heb ingediend:

De app gaat over de rol van de publieke omroep in de samenleving. Wat zegt het dat thema’s als TTIP of het basisinkomen pas relatief laat aandacht krijgen van de NPO, terwijl het zoekgedrag bij Google suggereert dat die onderwerpen al een tijdje in de belangstelling stonden? Maakt de NPO zich wel voldoende los van de gevestigde denkkaders? En wat valt er te zeggen over onderwerpen waar de NPO juist relatief vroeg al aandacht aan besteedde, zoals de Arabische Lente? Uiteraard kan de app deze vragen over de rol van de NPO niet beantwoorden. Het is niet meer en niet minder dan een hulpmiddel bij de discussie.

OK, wereldschokkend is het niet, maar het was een leuke klus om de webpagina aan de praat te krijgen (met een combinatie van PHP en D3.js). Ondertussen is de uitslag bekend: nummer 4. Cool. En vooral ook cool dat NPO en Hack de Overheid actief hun open data promoten.

28 september 2015 | Categoriën: d3js, data, open data, php