Circulaire Metro- en Tramkaart van Amsterdam

20 juli 2018 - Dit weekend wordt de Noord-Zuidlijn geopend. Om dat te vieren, krijgen kopers van Straatkrant Z! een gratis exemplaar van de mooie circulaire Metro- en Tramkaart van Eric Hammink.

Gentrificatie in kaart gebracht

17 juni 2018 - De kaartmakers van de gemeente Amsterdam hebben een kaart gemaakt waarop je de Buurtstraatquote (BSQ) ziet. De BSQ speelt een centrale rol bij de hervorming van de erfpacht, waarmee het sociale grondbeleid van de gemeente wordt uitgehold - maar daar gaat dit artikel niet over. Voor nu ben ik geïnteresseerd in de BSQ als graadmeter voor grondwaarden.

Nekt Strava de Fietstelweek?

10 juni 2018 - Strava is een populaire app om fietsritten mee op te nemen. Het bedrijf probeert al een paar jaar om zijn gegevens aan lokale overheden te verkopen zodat die ze kunnen gebruiken bij hun fietsbeleid. NDW, een platform van overheden waaronder Amsterdam, heeft zes maanden aan Stravagegevens gekocht om eens uit te proberen wat je hiermee kan.

De digitale stad

27 mei 2018 - Amsterdam heeft een nieuw coalitieakkoord. De passage over democratisering en de Digitale Stad is goed ontvangen - een Amsterdams-Britse onderzoeker was zo enthousiast dat ze een Engelse vertaling maakte.

CBS Statline is vernieuwd

20 mei 2018 - Voor heel veel mensen vormt Statline de toegang tot de cijfers van het CBS. Het is dan ook best groot nieuws dat Statline compleet is vernieuwd. Voor mensen die moeite hebben met overstappen blijft de oude versie tot na de zomer in de lucht, maar dan moet iedereen eraan geloven. Wat betekent dit?

Vorige | Artikelen 16-20 | Volgende