Druk bij de inspraakmicrofoon

30 september 2018 - Nu de stadsdelen bijna niets meer te zeggen hebben, komen er steeds meer insprekers naar de centrale stad. Is de spreektijd van insprekers inderdaad toegenomen?

Vertrouwen in plaats van algoritmes

16 september 2018 - Verschillende gemeenten gebruiken algoritmes bij de opsporing van bijstandsfraude. Amsterdam doet hier niet aan mee: «Het college vindt het van groot belang dat gebruik van datamining en algoritmes geen negatieve invloed heeft op de privacy van de bijstandsgerechtigde en diens rechtsbescherming».

Adressen koppelen aan wijken of buurten

9 september 2018 - Het CBS heeft uitgebreide gegevens (selecteer thema Nederland regionaal) op wijk- en buurtniveau. Soms kan het handig zijn om adressen te koppelen aan de bijbehorende wijk of buurt. Daar komt wel wat bij kijken: adressen geocoden (of coördinaten opzoeken bij het Kadaster) en vervolgens die lokaties weer koppelen aan de shapefile van de Kernkaart wijken en buurten.

Scootervrije fietspaden in Amsterdam

2 september 2018 - Begin volgend jaar worden de meeste fietspaden in Amsterdam scootervrij en moeten snorfietsen op de rijbaan rijden. Hierdoor wordt het fietspad veiliger voor fietsers. Het zorgt ook voor schonere lucht op het fietspad.

Werkt toerismespreiding? Een analyse van Lonely Planetkaarten

5 augustus 2018 - Amsterdam probeert al meer dan vijftien jaar om toeristen naar de stadsdelen buiten het centrum te lokken. De gemeente maakt zich zorgen dat de binnenstad niet veel meer toerisme aankan.

Vorige | Artikelen 11-15 | Volgende