Vijf Wob-verzoeken over de speech van minister Blok

Op 10 juli sprak minister Blok zijn twijfels uit over de multiculturele samenleving en noemde hij Suriname een failed state. Sindsdien zijn er tenminste vijf Wob-verzoeken ingediend. De vragen verschillen nogal, de antwoorden ook.

Is het woord ‘data’ enkelvoud

Veel Engelstalige publicaties zijn allang gestopt om het woord data als meervoud te beschouwen (‘pompous’). Volgens m’n digitale Van Dale is het woord in het Nederlands nog altijd meervoud, maar volgens een onderzoeker van het Meertensinstituut is er ook in onze taal niets mis met ‘de data is’. Mijn niet-gefundeerde indruk is dat deze variant nog niet erg is ingeburgerd. Misschien komt dat omdat we het woord ‘gegevens’ als niet-pompeus alternatief hebben.

Scootervrije fietspaden in Amsterdam

Begin volgend jaar worden de meeste fietspaden in Amsterdam scootervrij en moeten snorfietsen op de rijbaan rijden. Hierdoor wordt het fietspad veiliger voor fietsers. Het zorgt ook voor schonere lucht op het fietspad.

Werkt toerismespreiding? Een analyse van Lonely Planetkaarten

Amsterdam probeert al meer dan vijftien jaar om toeristen naar de stadsdelen buiten het centrum te lokken. De gemeente maakt zich zorgen dat de binnenstad niet veel meer toerisme aankan.

Circulaire Metro- en Tramkaart van Amsterdam

Dit weekend wordt de Noord-Zuidlijn geopend. Om dat te vieren, krijgen kopers van Straatkrant Z! een gratis exemplaar van de mooie circulaire Metro- en Tramkaart van Eric Hammink.

Vorige | Artikelen 11-15 | Volgende