Stemhulp minimumloon

19 november 2023 - Bijna alle partijen beloven een hoger minimumloon, maar de ene belofte is meer waard dan de andere. Voor een toereikend minimumloon kan je het beste terecht bij BIJ1, GroenLinks/PvdA, de Partij voor de Dieren of de SP.

Gemeenten en sociale media

16 november 2022 - Veel gemeenten communiceren wel via Facebook, Twitter of Whatsapp, maar nog niet via Signal of Mastodon. Dat blijkt uit een inventarisatie van de contactpagina’s van grote gemeenten.

Wielerrondes in Amsterdam

26 september 2022 - Door corona heeft het stilgelegen, maar inmiddels worden er weer wielerrondes gereden in een aantal Amsterdamse buurten. De evenementen grijpen terug op een oude traditie: rond 1950 hadden veel buurten hun eigen ronde.

Internetconsultaties vaak tijdens vakantie

4 september 2022 - Met het Pythonpakket internetconsultatie kan je gegevens over internetconsulaties downloaden en analyseren. Hieronder twee voorbeelden van wat je ermee kan.

Wind, zijwind en fietssnelheid

31 maart 2021 - Op internet vind je allerlei artikelen over het theoretische effect van wind op fietssnelheid (plus artikelen over windtunneltests, vaak betaald door bedrijven die aerodynamische fietsshirts verkopen). Maar wat merk je van de wind als je gewoon een rondje fietst? En wat is het effect van zijwind? Ik heb een verkennende analyse gemaakt van ongeveer 125 fietsritten rond de Ronde Hoep, een polder ten zuiden van Amsterdam.