De papieren OEK

22 October 2013

OEK
De ruim 4.500 Amsterdamse leden van de Fietsersbond krijgen drie keer per jaar het ledenblad OEK in de bus (bezorgd door vrijwilligers, waarvoor dank). De bond vraagt zich af:

of er tegenwoordig meer mensen zijn die het eigenlijk wel prima vinden om de OEK voortaan alleen digitaal te lezen en de papieren versie niet meer hoeven te ontvangen […] U kunt dan uit de distributielijst worden gehaald. Ook als u fervent voorstander bent van de papieren OEK, mag u dit laten weten.

Nou, bij deze dan. Ik lees zoveel mogelijk digitaal - boeken, kranten, rapporten. Veel praktischer. Maar voor de OEK maak ik graag een uitzondering. Je ziet dat het blad met enthousiasme in elkaar is gezet. Echt papier, niet van dat glimmende. Flink veel tekst per pagina, maar zonder dat het onleesbaar wordt. Een fijn blad om door te bladeren en te lezen.

Uiteraard ligt dat niet alleen aan het uiterlijk, maar ook aan de inhoud. In het laatste nummer bijvoorbeeld een goede analyse over de onzin van bewustwordingscampagnes, zoals de smileyborden («Wacht op groen!») die een tijdje bij stoplichten hebben gehangen. Een inventarisatie van in het asfalt gereden fietsbeldoppen op het Leidseplein. En nog veel meer (pdf).

22 October 2013 | Categories: cycling, design