Hier zouden fietsers voorrang moeten hebben: Velsen-Zuid

IMG_1318
Amsterdamseweg. De oprit van een gebouw van Rijkswaterstaat heeft voorrang op doorgaande fietsers. Bezoekers van het gebouw schieten daar overigens weinig mee op: vervolgens moeten ze alsnog stoppen voor een gesloten hek.

Tags: 

Nederlands: Vooral buiten de stad hebben fietsers vaak geen voorrang op plekken waar dat eigenlijk wel voor de hand zou liggen. Om de onlogische haaientanden op het fietspad te legitimeren is er vaak ook nog een onhandige slinger in het fietspad aangebracht. Meer voorbeelden. Achtergrondartikel. English: Especially in the country, cyclists often don’t have right of way at locations where they really should. To legitimize the incongruous give way markings on the cycle path, the cycle path often has an inconvenient bend. More examples. Background article.